Kylläpä on ollut hirveä päivä. Heräsin puoli kuudelta siihen, että uni ei enää tullut ja hetkisen päästä rupesikin vatsanpohjassa vääntämään. Kuvittelin typeränä ensin, että olen varmaankin syönyt jotain sopimatonta ja vatsa rauhoittuu, kun sopimattomuudet sieltä tulevat pois. Kuvittelin meneväni töihin kouristelusta huolimatta. Kuvittelin vielä melkein siinäkin vaiheessa, kun lähtöä tehdessäni huomasin, että ehdin korkeintaan lähimpään risteykseen siinä vaiheessa, kun suklaat on jo pöksyssä.

Siispä puhelu pomolle ja parille työkaverille, että tämän päivän suunnitelmat menivät nyt uusiksi. Esimies hurautti nyt sitten turhan takia toisesta kaupungista tänne pitämään mulle kehityskeskustelua, mutta ei sille mitään voi. Olin tosiaan niin sairaana, että en varmaankaan olisi selvinnyt edes työmaalle asti.

No, vatsa on kipeänä vieläkin, mutta kehiin kaahasi uusi vaiva. Ihan jokaista lihasta koskee, selkä on jumissa ja kireä, päätä särkee, iho on aivan kosketusarka. Kuumettakin tietysti ja paleltaa. Nukkumaan ei pysty, koska kaikissa asennoissa sattuu. Kärvistelin tuntikausia pystymättä tekemään yhtään mitään muuta kuin kerran tunnissa laahustamaan keittiöön lämmittämään kaurapusseja mikrossa tai täyttämään lasiin juotavaa. Syömistä en ole vielkäään uskaltautunut edes harkitsemaan.

Sitten meni hermo. Piti saada unta, ei kestänyt enää kipuja. Särkynappia huuleen ja voi autuutta. Harvoin pystyy tuolla lailla tuntemaan, kun lääkkeen vaikutus alkaa: lämmin rentous valui vatsasta kohti raajoja ja jäseniä kihelmöi. Menisin naimisiin noiden lääkkeiden kanssa, jos voisin. Untakin sain hetkisen, melkein tunnin verran ja heräsin hikilammikosta lämpimien kaurapussien päältä puoli tuntia sitten. Olo on paljon parempi kuin aiemmin, mutta ei tämä tässä ollut vielä, ei varmasti. Vatsaa vääntää (no kai nyt, kun aivan tyhjään mahaan tyrkätään särkylääkettä) ja lihaksia kolottaa edelleen. Pää melkein kääntyy, käsi melkein nousee, selkä melkein taipuu. Illalla saatan uskaltautua ottamaan vähän kaurapuuroa.

Toivottavasti eivät töissä menetä hermojaan muhun. Ihan vielä.

Edit. Kannattaa päivittää lääkepöhnässä ja/tai kuumehoureessa. Korjasin noin kymmenen miljoonaa kirjoitus- ja ajatusvirhettä :D