... sairastaa lomilla ja viikonloppuisin. Lomaahan tosin voi siirtää, jos sairastuu ennen sen alkamista, mutta viikonloppuja ei. Ja luonnollisesti tunnollinen työntekijä sairastuu vasta loman alkamisen jälkeen.

No ei ole lomaa, joten ainoa vaihtoehto on sairastaa viikonloppuna. Niin päätin tänään toimia. Aamulla jo vähän aavistelin, kun kurkku tuntui kipeältä ja päivän mittaan kaulan imusolmukkeet alkoivat taas ilmoitella itsestään. Taistelin silti läpi pitkän ja kivisen työpäivän ja kovasti toivoin, että olo siitä helpottaisi. Töissä olikin oikeastaan tosi kivaa. Kivoja työtehtäviä ja -kavereita, kikatusta ja naureskelua. Sitten iltapäivä koitti ja samalla vapaus. Kotiin! Tärkeä oli liikenteessä juuri sopivaan aikaan ja kävi koukkaamassa mut kyytiin eikä tarvinnut edes kävellä. Ja se paistoi lettuja! Oi!

Sitten alkoivat Tärkeän työt ja mun sairastaminen. Nyykötin ensin sohvalla hetken aikaa ja päätin sitten pistää illan suunnitelmat käytäntöön. Monot jalkaan ja leffavuokraamoon. Lainasin kaksi leffaa, koska ilta on pitkä. Sitten kohti kotia. Ulkona oli aivan sairaan kylmä. Kotona oli aivan sairaan kylmä. Viltin alla oli aivan sairaan kylmä. Paksun täkin alla oli aivan sairaan kylmä. Sitten kysyin kuumemittarilta, mistä se johtuu ja se kertoi vastauksen. Voi perse.

No mutta ilta kului ihan mukavasti siltikin. Entinen työkaveri soitti pitkän puhelun melkein saman tien, kun kuumemittari muljahti pois kainalosta. Olen ollut sen jaksamisesta vähän huolissani ja nyt en ollut muutamaan viikkoon kuullut koko ihmisestä juuri mitään. Hyviä uutisia kuitenkin onneksi nyt sain, vaikka liikaa töitä sillä ressukalla vieläkin teetetään. Mietin tänään päivällä töissä, että ei olisi voinut olla parempi päätös vaihtaa työpaikkaa ja illan puhelu taas vain vahvisti sitä ajatusta. Silti on surku niitä paria ihanaa ystävää, jotka siellä sotkussa vielä tarpovat eivätkä uskalla lähteä pois. Puhelun jälkeen vilkaisin toisen vuokraamistani leffoista ja sen jälkeen sitten simahdin. Toinen leffa on siis vielä katsomatta, ehkä huomenna sitten. Vetelin hirsiä sohvalla puoli iltaa ja heräsin äskettäin. Kohta Tärkeä tulee töistä ja pitääkin ruveta yöunille.

Huomenna oli tarkoitus lähteä Tärkeän vanhemmille kylästelemään, mutta en nyt sitten tiedä, miten sen reissun käy. Tärkeä tietystikin lähtee, mutta mun voisi olla viisaampi pötköillä peiton mutkassa ihan vaan kotona. No mutta, sen näkee sitten huomenna.

Nyt takaisin puolitajuttomuuteen. Hauskaa viikonloppua!