Onpa hyvä olla. Söin vatsani täyteen, kävin suihkussa ja nyt vain odottelen pääsiäisen tuloa. Ei ole pakko tehdä mitään, pakko mennä mihinkään, pakko ajatella mitään. Lauantain odottaa mukava kaupunkireissu, ravintolassa herkuttelua ystävän kanssa. Juuri tällä hetkellä en jaksa ajatella mitään ikävää: edessä olevia asunnonetsintä- tai muuttojärjestelyjä, työsopimuksia, irtisanoutumisia, avioeroa tai rahahuolia.

Olen siis sairastellut kotosalla tämän viikon ja ensi viikko kuluu samoissa merkeissä. Koti on vieläkin siisti, koska en ole jaksanut panostaa sotkemiseenkaan. En ole kokkaillut enkä muutenkaan juuri muuta kuin öllötellyt sohvalla. On ollut oikein mukava viikko, jollei lasketa sitä, että selkää särkee, päässä vippaa ja kärsin hirviökuukautisista. No, eipä tule ainakaan yllätysvauvoja kuvioita sotkemaan, eheh.

Lihasrelaksantti, mikä ihana aine! Lääkäri määräsi mulle maanantaina kuurin vahvoja särkylääkkeitä ja relaksantteja. Kolmesti päivässä kävi käsky niitä ottaa, mutta käytännön syistä olen ottanut jälkimmäisiä vain kerran tai kahdesti päivässä. Lääkkeen ottamisen jälkeen kuluu puolesta tunnista tuntiin ja sitten tulee uni. Olen nukkunut nyt joka päivä lukuunottamatta tätä päivää kolmen - neljän tunnin päivätirsat ja öisin vielä ihan tavalliset noin kahdeksan tunnin unet. Särkylääkkeet pitävät kyllä huolen siitä, ettei koske ja että olo on sen kaltainen, että tekisi mieli huudella parvekkeelta rakastavansa koko maailmaa. Alan ymmärtää heitä, jotka jäävät koukkuun särkylääkkeisiin.

Jääkaapissa on ruokaa koko pääsiäiseksi, pyykkikori tyhjäksi pesty ja kuivattu, astiatkin pestyinä, pöydällä tuoksuvat tulppaanit. Rakas työkaveri kävi eilen kylässä ja toi vielä narsissiruukunkin. Ja suklaata "joka auttaa kaikkiin vaivoihin", (laku)patukkaa, "jos et muuten saa", harlekiinikirjoja "jotta olisi jotain rentouttavaa tekemistä" ja purkkaa "jotta hampaat eivät kärsi". Ihana, ihana ystävä! Äitikin kävi ja käytti mua asioilla. Kiltisti kantoi ruokakassit autosta sisälle, kun lapsella on selässä tuskia. Mitenkähän siitä on niin kiltti tullut? Se toi mulle (pääsiäis)munaa, jotta "saat sitten ainakin jonkinlaista munaa sinäkin". Eh... Eksäkin piipahti toissapäivänä kadehtimassa uutta hifi-laitteistoani.

No mutta, sairausloma näyttää toimivan. Selkää kyllä koskee vieläkin vähäsen, mutta pää alkaa jo toipua. Ja vielä ensi viikon saa levätä! Kyllä tästä taas selvitään.