Mulla on...

  • uusi auto (No okei, puolikas vaan eikä se ole uusi muille kuin meille, mutta kuitenkin. Älkääkä kysykö mitään tarkempia speksejä, tiedän siitä lähinnä sen, että se on harmaa.)
  • uusi puhelin (Entinen pitää palauttaa työpaikalle eikä uudesta työpaikasta saa sellaista kuin haluaisin, joten päätin investoida, vaikka ei oikeastaan olisi ollut varaa.)
  • Tärkeän loman aikana kerrytettynä yksi lisäkilo (Täytyisi pistää stoppi mättämiselle, mutta kun oma loma on vielä edessä, voi olla, että syksyllä pääsen ostamaan vaatteeni retkeilyliikkeistä.)
  • äiti-angsti (Käytiin äsken siellä ja aaaAAAARGH, miten mä aina vaan yllätyn niistä sen touhuista? Eikö voisi luulla, että 30 vuoden kokemuksella jo tietäisi, että paskaa sieltä tulee, vaikka mikä olisi? No okei, se kyllä sanoi myös olevansa tositosi mielissään Tärkeästä.)
  • 13 edelleen tyhjänä kolisevaa muuttolaatikkoa eteisen lattialla (Mun piti käyttää pakkaamiseen nämä pari viikkoa, kun Tärkeä on ollut täällä, mutta kuten huomaatte...)
  • tyhjillään kumiseva kirjahylly (Lahjoitin suurimman osan kirjoistani pois, koska en halua kuljettaa mukanani yhtäkään turhaa tavaraa. Eikä niihin 13 laatikkoon edes mahtuisi yhtään mitään ylimääräistä.)
Vuokrasopimus on tehty, muuttoauto varattu, muuttoapua koitettu vonkua (ei kovinkaan hyvällä menestyksellä, kun kaikilla tuntuu olevan jotain muuta ohjelmaa juuri silloin) ja muuttoilmoitukset laitettiin eilen postiin. Suunnitelma on se, että kunhan Tärkeä lähtee huomenna kotiin, minä pakkaan (ensi viikon aikana) apinan raivolla tämän asunnon ja erottelen joukosta mukaan lähtemättömät rojut (lue: notkun netissä kaiket illat ja torstaina tajuan, että en ole vieläkään saanut mitään aikaan, jolloin vaivun epätoivoon, rääyn puoli iltaa itsekseni ja viskelen paniikissa roinaa huoneesta toiseen ja epähuomiossa välillä myös muuttolaatikkoon). Sen jälkeen (alkaa neljän viikon loma, jei!!) lähden tärkeälään, jossa vietän ilmeisesti lomani pari ensimmäistä viikkoa. Puolivälissä kuuta muutetaan ja sitten lomailen uudessa kotikaupungissani Persereiässä vielä pari viikkoa ennen kuin työt alkavat. Ensimmäinen Suuri Suunnitelma siellä on löytää kelvollinen kampaaja. Ja ehkä vielä sitä ennen voisi opetella suunnistamaan edes johonkin siellä. Yksin. Huisaatana!